Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ


Ο Α.Σ.Λεονταρίου, η ομάδα του χωριού μας έχει μια πολύ μακρά και ιστορική διαδρομή. Τα τελευταία χρόνια είχε πέσει σε χειμερία νάρκη, οι νέοι του χωριού μας όμως φρόντισαν να την ξυπνήσουν και έτσι φέτος ο Α.Σ.Λ. παίζει ξανά στα γήπεδα και είναι πόλος έλξης της νεολαίας του χωριού μας. Βρεθήκαμε με τον πρόεδρο του Α.Σ.Λ. κ. Σπύρο Βρακά και κάναμε μια ελεύθερη κουβέντα μαζί του, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Ο Σπύρος μας εντυπωσίασε με την ωριμότητα της σκέψης του, την διάσταση που δίνει στην ομάδα και τα ¨όνειρά του γιαυτή. Σας παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της κουβέντας μας.


Σπύρο γιατί αποφάσισες να δραστηριοποιηθείς με την ομάδα;
Είμαι ένας από τους πολλούς νέους του χωριού μας που έχουν παίξει με την φανέλα του Α.Σ.Λ., τον ΑΣΛ τον αγαπάμε και τον σκεφτόμασταν πάντα, μας πόναγε που δεν κατέβαινε στα γήπεδα, επίσης σαν ποδοσφαιριστές είχα ζήσει μαζί του στιγμές ανεπανάληπτες, μοναδικές, υπέροχες. Ακριβώς αυτές τις χαρές θέλουμε να ζήσουν και οι νεότερες γενιές του χωριού μας, αλλά ακόμη και να αθληθούν, να δεθούν μεταξύ τους, να μάθουν το ευ αγωνίζεσθε. Θέλουμε όμως η ομάδα εκτός από φορέας αθλητισμού να είναι και ένας φορέας πολιτισμού για το χωριό μας.
Αλήθεια πως βλέπεις την λειτουργία της ομάδας μέσα στο χωριό μας;
Η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αυτή την ζωντάνια θέλουμε όσο μπορούμε να την μεταδώσει και σε όλους του νέους, αλλά και γενικότερα σε όλους του κατοίκους του χωριού. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από την εκκλησία και το σχολείο, είναι ο επόμενος φορέας που λειτουργεί στο χωριό μας, βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε και του συλλόγους. Εκτός από τον πρωτίστως αθλητικό της ρόλο, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει και σαν ένας πόλος πολιτισμού. Μάλιστα με πολιτιστικές βραδιές και εκδηλώσεις ξεκίνησε και η λειτουργία της ομάδας. Θέλουμε και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε την αξία του αθλητισμού και της άθλησης να την μεταδώσουμε σε όλους του νέους του χωριού, θέλουμε όμως να κάνουμε, και σχεδιάζουμε ήδη κάποια πράγματα να πραγματοποιήσουμε, και κάποιες εκδηλώσεις με πολιτιστική διάσταση. Ακόμη και στο επίπεδο της κοινωνίας η ομάδα μπορεί και είναι έτοιμη να βοηθήσει, π.χ. σε μία δενδροφύτευση που θα γινόταν γύρω-γύρω από το χωριό μας.
Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος μέσα στα γήπεδα;
Μια αξιοπρεπή παρουσία. Ένα δυναμικό παρόν, αντάξιο της ιστορίας αλλά και των σημερινών δυνατοτήτων του ΑΣΛ. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη χρονιά για μας φέτος. Θέλω να τονίσω ότι παίζουν όλα τα παιδιά του χωριού μας, θέλω να σημειώσω ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό, θέλω να πιστεύω ότι κάθε Κυριακή θα γινόμαστε και καλύτεροι. Χτίζουμε το αύριο, δουλεύοντας μεθοδικά με του παίκτες στο σήμερα.
Χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα, εσείς πως τα πάτε οικονομικά;
Το οικονομικό μας πρόβλημα είναι οξύ. Οι συνδρομές των φίλων, τα πενιχρά έσοδα των εκδηλώσεων και τα εισιτήρια σίγουρα δεν μπορούν να καλύψουν τα 10.000 ΕΥΡΩ που απαιτούνται για να λειτουργήσει μια ομάδα, έστω και αν παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Β. Πολλές φορές το χέρι στην τσέπη το βάζουν ακόμα και οι ποδοσφαιριστές. Στο σημείο αυτό όμως θέλω να ευχαριστήσω, τον δήμαρχο Βαγίων κ. Τσαραμπάρη για την παραχώρηση του γηπέδου, τον τέως Υπουργό της ΝΔ κ. Μπασιάκο για το ενδιαφέρον για την ομάδα, την φαρμακοποιό του χωριού μας κ. Παναγιώτα Χατζή για την διάθεση προς την ομάδα φαρμακευτικού υλικού, τον κ. Μαργέλο των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στα Βάγια για την διάθεση αθλητικών παπουτσιών για την ομάδα, τον Δήμο Θεσπιέων για την άμεση ανταπόκριση στις εργασίες στο γήπεδο του χωριού μας -για του χρόνου περιμένουμε από το Δήμο περισσότερα- , αλλά και όλους τους κατοίκους του χωριού μας που άλλος πολύ και άλλος περισσότερο βοήθησε με τον τρόπο του. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και προχωράμε.
Αγαπητέ Σπύρο, πως ονειρεύεσαι το μέλλον της ομάδας;
Λαμπρό, με επιτυχίες, πολλά γκολ, πολλές νίκες, πολλές εκδηλώσεις. Θέλω η ομάδα να είναι ένα από τα δυνατά σημεία αναφοράς του χωριού μας. Ονειρευόμαστε να οργανώσουμε μια εκδήλωση για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, είναι αυτοί που και σήμερα μας στηρίζουν.
Πως θα σου φαινόταν η ιδέα για ένα πολιτιστικό αγώνα δρόμου στην περιοχή;
Σκεφτόμαστε το καλοκαίρι σε συνεργασία με τ΄ άλλα αθλητικά σωματεία της περιοχής να οργανώσουμε και να καθιερώσουμε έναν αγώνα ανωμάλου δρόμου που θα ξεκινάει από «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ» και αφού θα περνάει από όλα τα πολιτιστικά και αρχαιολογικά σημεία της ευρύτερης περιοχής μας, θα καταλήγει στο χωριό μας. Είναι μια ιδέα που καιρό ακούγεται στην περιοχή και την οποία πρέπει να δούμε πως μπορούμε να υλοποιήσουμε.
Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να γνωρίζεις ότι η εφημερίδα μας θα στηρίξει, με όλες της τις δυνάμεις την ομάδα.
Εγώ ευχαριστώ και σας περιμένω κάθε Κυριακή, όλους στο γήπεδο.
Νικόλαος Ι. Δημητρίου
Πηγή: "ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ" Νο 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια: