Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Ο Σπύρος Χρ. Λεμπέσης ξαναχτυπά.

Σε διάφορα μέρη αναζητούν πρόσωπα γα να τα ηρωοποιήσουν και να τα τιμήσουν. Στο Μαυρομάτι δε χρειάζεται να ψάξουν και πολύ διότι υπάρχει ένας και μοναδικός. Πρόκειται για το μικρό Σπύρο Χρ. Λεμπέση, τον 1ο Βαλκανιονίκη του 2006 στο Ακόντιο με βολή στα 69,30μ.
Στους Βαλκανικούς αγώνες του 2006 ο Σπύρος έστειλε το ακόντιό του στα 69,30μ. αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά το Σέρβο συναθλητή του Κριστιάν Κόβατς (με 61,42μ.), και με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά τον τρίτο αθλητή, τον Τούρκο Αϊκούτ, ο οποίος έκανε βολή μόλις στα 59,23μ.
Η καλή απόδοση του Σπύρου συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά, το 2007, στο Ντέμπρεσεν της Ουγγαρίας, που με μια θαυμάσια βολή στα 75,45μ., έπιασε το υψηλό όριο και εξασφάλισε τη θέση του στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, που ακολούθησαν. Δυστυχώς λόγω κάποιων κακών συγκυριών ο αθλητής από το Μαυρομάτι δεν έλαβε συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες.
Τον Αύγουστο του 2008, ΕΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ, ο Σπύρος πλησίασε την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Αυτό, γιατί κάνοντας βολή στα 76,97μ., δεν έπιασε το όριο συμμετοχής στην Ολυμπιάδα που ήταν τα 77,80μ. Πράγματι, 83 εκατοστά του μέτρου στέρησαν από το Σπύρο τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και την Ελλάδα από τις υπηρεσίες ένα άξιου αθλητή της.
Αλλά αυτή η αναποδιά ήταν η κορύφωση μιας σειράς ατυχών συμβάντων, τα οποία σημάδεψαν (ευτυχώς ανεπαίσθητα) και την αθλητική πορεία του Σπύρου. Ο τραυματισμός του, το Μάιο του 2008 (δυόμιση μήνες σχεδόν πριν τον καθοριστικό αγώνα) τον έφερε πίσω στις προπονητικές του υποχρεώσεις. Αν είχαν πάει όλα καλά, δηλαδή αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός, ο Σπύρος θα έριχνε το λιγότερο 82 μέτρα σε κείνον τον αγώνα.
Για του λόγου το αληθές, αναφέρω πως λίγο καιρό πριν τον τραυματισμό του και μάλιστα κατά τη χειμερινή περίοδο που δεν παρουσιάζονται μεγάλες ρίψεις, ο Σπύρος έκανε βολές πάνω από τα 78 μέτρα. Οι βολές αυτές γέννησαν μεγάλες προσδοκίες σε μένα και τον αθλητή, οι οποίες αποτυπώνονταν στις καθημερινές μας προπονήσεις και μεταφράζονταν σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο Σπύρος είναι σήμερα έτοιμος για νέες αναμετρήσεις και νέους στόχους.
Ο αθλητής του Ακοντίου Σπύρος Λεμπέσης αισθάνεται πάνω από όλα την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους παρακάτω χορηγούς οι οποίοι τον στήριξαν ηθικά και οικονομικά σε όλη του την προετοιμασία :
1. Αραμπάνος Παναγιώτης
2. Φίλοι του κλασικού αθλητισμού Μαυροματίου (θα επανέλθουμε με τα ονόματά τους)
3. Τοπικό Συμβούλιο Μαυροματίου
4. Δήμος Θεσπιέων
Τέλος, ο αθλητής ευχαριστεί ολόψυχα τους γονείς του Χρήστο και Ασημίνα, καθώς και τον προπονητή του Θεόδωρο Γ. Ξυδώνα, για την ηθική υποστήριξη που του προσέφεραν και του προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια.
Γράφει ο Θεόδωρος Γ. Ξυδώνας

2 σχόλια:

Β.Στάθης είπε...

Φίλε Σπύρο σου εύχομαι τα καλύτερα για την καρίερα σου και τη ζωή σου...Να είσαι πάντα υγειής και να προσπαθείς για το δίκαιο.Ελπίζω να σε δούμε στο Λονδίνο το 2012!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙς ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ!! ΚΑΙ ΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕς ΚΑΡΕΚΛΕς ΠΟΥ ΒΑΖΕΙς ΓΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΣ ΤΙς ΑΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ!!(ενας απλως ποδοσφαιριστης ειμαι που σε εβλεπε στο γηπεδο αλιαρτου να προπονησε σε αυτες τις αθλιες συνθηκες-να σε παντα καλα,και μη μασας...ΘΑ ΦΤΑΣΕΙς ΨΗΛΑ!!)