Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Γιώργος Σελιανίτης.

Όχι δεν είναι πρωτοσέλιδο σε νοτιοϊταλική εφημερίδα. Είναι το αφιέρωμα στον ποδοσφαιριστή του Θεσπιακού Γιώργο Σελιανίτη. Πολλοί θα τον έχετε δει σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί της περιοχής να πίνει… πορτοκαλάδα τις μέρες πριν κάθε αγώνα. Ο Γιώργος είναι από τους πιο ατίθασους παίχτες της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει μπλεξίματα με συμπαίχτες και αντιπάλους, αλλά μια πιο ανυπάκουη στάση σε σχέση με τον μέσο όρο.
Το ασυμβίβαστο ταιριάζει με τον Σελιανίτη και στο στυλ παιχνιδιού του. Παρόλο το ντελικάτο στυλ της σωματοδομής του, καταφέρνει να κοντράρεται με αντιπάλους πολλών “κυβικών” και να κερδίζει πολλές από αυτές τις μονομαχίες. Η ταχύτητα και ο καλός χειρισμός της μπάλας του επιτρέπουν να ελίσσεται με ευκολία και να κάνει διάτρητες τις αντίπαλες άμυνες.
Έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τα θεία, τα οποία επικαλείται πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Για τον λόγο αυτό, συντάσσεται στο πλευρό των συλλόγων του Ορθόδοξου Αγώνα ενάντια στους διαιτητές που δεν επιτρέπουν θεϊκές επικλήσεις στον αγώνα υψώνοντας κιτρινοκόκκινες κάρτες. Αίσχος…
Από την άλλη, ο Λιβανέζος χαφ του φετινού Θεσπιακού έχει διατελέσει σε όλες τις θέσεις των γραμμών (αριστερός, δεξής μπακ- χαφ) καταλήγοντας στην θέση όπου τον παρακολουθείτε φέτος, στον κεντρικό άξονα.
Από μικρός ο Γιώργος έδειξε το ταλέντο του στον χειρισμό της μπάλας. Κινείται έξυπνα στον χώρο αναζητώντας κενά στην αμυντική διάταξη. Ταυτόχρονα αναζητά ξανθά κίνητρα στην εξέδρα για να αυξήσει την απόδοσή του. Λάτρης της αθλητικής ζωής και του ουίσκι (κατά δήλωσή του) αναζητά κάθε στιγμή την άθληση. Τακτικά αυξάνει τις ποδοσφαιρικές του εμπειρίες μέσω του “Πάμε Στοίχημα” και της παρακολούθησης αγώνων μετά μπύρας και συναφών γλυκισμάτων.
Όλες οι γνωστές ομάδες (Θεσπιακός και Τυφαϊκός) έπαιξαν κατά καιρούς για τον Γιώργο.
Αγαπημένη του φράση: «Δεν έρχομαι προπόνηση, έχω διάβασμα...»
Αριθμός Φανέλας:11
Ήρωας: Muamar Messi

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανταφι ακου και θυμησου-
παιξε την μπαλα της ζωης σου- αλλιως θα σε γλεντησουμε-
εμεις οι οπαδοι σου!