Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Θανάσης Μπόγρης.

Από τους πιο ταλαντούχους παίχτες του ΑΟ Θεσπιακού, ο Θανάσης, έχει δελτίο από 1997. Πέρασε, όπου και θριάμβευσε στον Τυφαϊκό και τώρα προσφέρει τις ποδοσφαιρικές του υπηρεσίες για την ομάδα μας.

Ο Μπόγρης Αθαν. είναι από τους παίχτες που δυσκολεύει κάθε αμυντικό στο έργο της επιτήρησής του. Τα σωματικά του χαρακτηριστικά του επιτρέπουν να «οργώνει» το γήπεδο και να προωθείται με ταχύτητα σε όλο το μήκος και πλάτος της επίθεσης.

Σκόρερ μεγάλων και σημαντικών γκολ, με κορυφαίο το αλησμόνητο γκολ που έδωσε τη νίκη στον Τυφαϊκό επί του Ατρομήτου Σχηματαρίου και ουσιαστικά την άνοδο στην Β’ κατηγορία. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Τυφαϊκού, αποδεικνύοντας το ταλέντο και τις ικανότητες του.

Το σημείο που αποτελεί απώλεια ευκαιρίας στην ποδοσφαιρική του υπόσταση είναι ότι λόγω προσωπικών προτεραιοτήτων, αλλά και γενικότερων συνθηκών, δεν κατάφερε να έρθει κοντά με την ομάδα και να δουλέψει πάνω στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία με προπονητές καλούς γνώστες των αρχών του ποδοσφαίρου. Το γεγονός αυτό του στέρησε πιθανή ποδοσφαιρική καριέρα σε ανώτερες κατηγορίες. Το γεγονός αυτό στέρησε, επίσης, από τις ομάδες του χωριού μας έναν παίχτη με περιρρέον ταλέντο.

Είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε ότι ο Θανάσης καταφέρνει να απασχολεί τους αντιπάλους και να είναι από τις ουσιαστικές επιλογές του Μπέκα, παρά το γεγονός ότι δεν παρακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των προπονήσεων λόγω προσωπικών υποχρεώσεων.

Ο Θανάσης διακατέχεται από αξιοπρόσεχτη θέληση και πάθος στο παιχνίδι του, όπως και στις προπονήσεις. Σύντομα ο αντίπαλος αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για την αναχαίτισή του. Αλτικός, γρήγορος και δυνατός είναι μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να αποκωδικοποιήσει ο στόπερ για να του χαλάσει τα σχέδια.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι ο Θανάσης είναι αγαπημένο πρόσωπο της εξέδρας μιας και το δυναμικό του στυλ κερδίζει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων που αναζητούν την προσπάθεια και, φυσικά, τα γκολ.

Ο Μπόγρης Αθ. πέραν από τους αγαπημένους των φίλων του Θεσπιακού, είναι και από αυτούς που δεν υστερούν σε όρους ηθικής. Είναι σπάνιο να πρωταγωνιστεί σε καβγάδες, αλλά όχι τόσο σπάνιο σε πανηγυρισμούς γκολ (βλ. Τυφαϊκός).

Ήρωας: GI Joe (Τζι-αϊ-τζο)
Αγαπημένο νησί: Τζιά (Κέα)

Ένας φίλος

1 σχόλιο:

Ένας φίλος είπε...

Για το πλαίσιο ανάγνωσης των "αφιερωμάτων" διαβάστε πρώτα τον πρόλογο. Είναι πάνω από το αφιέρωμα για τον Κουρούνη Κ.