Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Αλέκος Λάμπρου.

Στην πορεία του από το έτος που πρωτοεξέδωσε δελτίο στον Θεσπιακό, το 1990, ο Αλέκος δεν θέλησε ποτέ να μεταφέρει τα αθλητικά του «δικαιώματα» εκτός χωριού, παρόλο που πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια στη Χίο. Πέραν από τον χρόνο που η αγαπημένη μας ομάδα ήταν ανενεργή οπότε και αγωνίστηκε για τον Τυφαϊκό, όλα τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά χρόνια η φανέλα που φοράει γράφει ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ.

Ο Αλέκος σαν παίχτης είναι αυτός που ξεπερνά κάθε άλλον σε παρουσίες στις προπονήσεις δείχνοντας και στους μικρότερους ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά η όρεξη για προσπάθεια και επιμονή. Δεν είναι, βέβαια, μεγάλος, αλλά είναι από τους πιο έμπειρους παίχτες της φετινής ομάδας.

Παίχτης πολυτάλαντος και, γενικότερα αθλητική μορφή μιας και δεν αφήνει ούτε μια μέρα να περνά χωρίς αθλητισμό. Βόλεϊ, τένις, πεζοπορίες κ.α. είναι δραστηριότητες που συμπληρώνουν την αθλητική συγκρότηση του Αλέκου.

Ο Λάμπρου Αλ. θα μπορούσε να ασχοληθεί και με τον στίβο ως άλτης μιας και είναι χαρακτηριστική η ικανότητά του να κάνει άλμα μπροστά σε οποιονδήποτε αντίπαλο και να κερδίζει την μονομαχία. Από την άλλη, κανένας προπονητής δεν έχει ακούσει τη φράση «κουράστηκα…» από τον Αλέκο.

Οι συμπαίχτες του Αλέκου έχουν να το λεν για τον τρόπο που εμψυχώνει και μιλά μέσα στο γήπεδο. Σε βαθμό πολλές φορές να δέχεται κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για υπερβάλλουσα εμψύχωση. Δύο πράγματα δεν μπορούν να συμβούν στον Θεσπιακό, να παίξει μαζί μας ο Σαβιόλα και να πάψει να συμβουλεύει ο Αλέκος.

Στην ομάδα μας έχει παίξει ως αμυντικός χαφ το 80% της πορείας του, αλλά και ως κεντρικός αμυντικός ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα. Τα σωματικά του προσόντα του δίνουν τη δυνατότητα να κινείται και να διεκδικεί με άνεση στους χώρους του άξονα.

Σε όλη του την πορεία έχει σημειώσει και σημαντικά γκολ για την έκβαση πολλών αγώνων με θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια του Θεσπιακού να πετύχει τους εκάστοτε στόχους του. Φετινό παράδειγμα είναι το γκολ που σημείωσε με τα Οινόφυτα 2’ μετά τη ψυχρολουσία του 0- 1 με το οποίο προηγήθηκε η αντίπαλος ομάδα. Τέτοια γκολ του Λάμπρου έχουν ελαφρύνει πολλές φορές τα πόδια των συμπαιχτών του.

Ουδέν σχόλιο δεν χωρά για την ηθική του υπόσταση. Είναι σε όλους γνωστή η ήρεμη προσωπικότητα του Αλέκου και η προσήνεια με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα θέματα γύρω του. Δεν είναι ο παίχτης που θα γίνει εύκολο θύμα του διαιτητή και του αντιπάλου παίχτη στην προσπάθεια να τον εκνευρίσουν.

Αγαπημένη του φράση: «Πάμε!!!! Ήρεμα3!!!!»
Αριθμός Φανέλας: 14 (τσακώνεται με τον Sotoros)
Ήρωας: Το αρκουδάκι της Coca-Cola
Ένας φίλος
Επόμενα: Σελιανίτης Γιώργος και Δημήτρης Λάμπρου.

1 σχόλιο:

Ένας φίλος είπε...

Για το πλαίσιο ανάγνωσης των "αφιερωμάτων" διαβάστε πρώτα τον πρόλογο. Είναι πάνω από το αφιέρωμα για τον Κουρούνη Κ.