Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2008

Αφιερώματα στους παίχτες του Θεσπιακού.

Με την επιστροφή του Θεσπιακού στην Α’ κατηγορία ανέβηκαν οι απαιτήσεις τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο Θεσπιακός είναι η ομάδα του χωριού μας και εκφράζει αθλητές (φυσικά και τους φιλάθλους) που έχουν έρωτα με την τέχνη του ποδοσφαίρου (ερασιτέχνες). Τα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα μας είναι, μέσα στα ποδοσφαιρικά πλαίσια, γνωστά.

Νίκες -αλλά και χαστούκια- σε παιχνίδια που πρέπει να αποσπάσεις βαθμούς και ήττες -αλλά και ισχυρά θεσπιακά ραπίσματα- σε παιχνίδια που τα είχες θεωρητικά χαμένα «από πέρσι».

Όλα αυτά όμως, καθώς και οι υπολειπόμενοι αγώνες, ανεξάρτητα από την έκβαση τους, δε μειώνουν τη διάθεση μας για δουλειά, αλλά ούτε τη διάθεση για χιούμορ.

Αυτή τη διάθεση για χιούμορ, λοιπόν, θέλουμε να εξασκήσουμε (για την άλλη ασχολούνται «οι ιστορίες του προπονητή Μπέκα») με τα «αφιερώματα» που επιθυμούμε να κάνουμε σε κάθε παίχτη του φετινού Θεσπιακού. Έτσι, ο τόνος και το ύφος τους είναι χιουμοριστικός και ως τέτοιο θα θέλαμε να εκλάβετε το περιεχόμενο του κάθε αφιερώματος. Στο κάτω- κάτω, όλοι οι ποδοσφαιριστές κατάγονται παντοιοτρόπως από το χωριό μας. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε προσωπική ανήθικη επίθεση στους πρωταγωνιστές των αφιερωμάτων θα προκαλέσει αυτόματα και την άμεση αφαίρεση από το blog όλων των αφιερωμάτων (κείμενα και σχόλια).

Σας καλούμε να διαβάσετε μαζί μας κείμενα που γράφουν φίλοι της ομάδος και αφορούν στους ποδοσφαιρικούς πρωταγωνιστές της θεσπιακής κοινωνίας μας. Τα αφιερώματα ξεκινούν με τον αρχηγό της ομάδος και συνεχίζουν άτακτα χωρίς την τήρηση κάποιας προτεραιότητας.

Υ.Γ.: Η παρούσα κίνηση δεν είναι πρωτοβουλία του επίσημου Θεσπιακού (αποφάσεις, Δ.Σ., ολομέλειες, εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές κ.ο.κ.), μα φίλων και χρόνια ενασχολούμενων με την τοπική μας «αρρώστια». Άλλοι το λεν μεράκι, εμείς πάντως έτσι μάθαμε να το λέμε…

Ο Κυριάκος αγωνίζεται για την ομάδα μας από το 1990 έχοντας καλύψει την απόσταση Γη- Σελήνη 2 έως 3 φορές. Σαν παίχτης του ΑΟ Θεσπιακός και της Δομβραίνας αγωνίστηκε σε πολλές θέσεις με επιτυχία. Βέβαια, η φυσική του θέση, και αυτή που νοιώθει και ο ίδιος καλύτερα, είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Επίσης, έχει καλύψει τη θέση του δεξιού χαφ όταν ήταν της μοδός το 3- 5- 2, βγάζοντας την Παραλία σε πολλούς αντιπάλους σε μια εποχή που λίγοι μπορούσαν να βγάλουν 90λεπτο. Όχι μόνο έβγαζε 90λεπτο αλλά πριν τον αγώνα ήταν 12ωρο στην ΕΛΒΑΛ, μετά τον αγώνα μπουζούκια, την Κυριακή πρωί πεζοπορία, το απόγευμα Μπαμπούλα και το βράδυ πάλι 12ωρο.

Ο Κυριάκος σαν επιθετικός έχει φανεί πολύ αποτελεσματικός αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει ο ρόλος του striker μιας και το έντονο χαρακτηριστικό του είναι η ομαδικότητα και ο αλτρουισμός. Επίσης, ο αρχηγός της ομάδας μας έχει κατηγορηθεί από τους φιλάθλους ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τα διόδια της Τραγάνας κάνοντας το 1-2 και μη τελειώνοντας την γ@μημ€ν/ φάση.

Ως αρχηγός έχει όλα τις ιδιότητες της προσωπικότητας που ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του Θεσπιακού. Αθλητική μορφή, ήρεμος, αγωνιστής και, κυρίως, ποιοτικός παίχτης είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που ένας σταθερός θεατής της πορείας του μπορεί διαχρονικά να διαπιστώνει.

Αγαπημένο παιδί του προπονητή, κυρίως, για το φιλότιμο και την ποδοσφαιρική αντίληψή του, καθώς και του Καραμάνη για τα Norgesic και Voltaren (75mg) που καταναλώνει όπως οι ρημοκαστραίοι τα ουίσκι.

Τέλος, είναι ένας από τους 4-5 παίχτες που αποτελούν τη συνέχεια του Θεσπιακού από την προηγούμενη θητεία στην μεγάλη κατηγορία, μέχρι την φετινή επιστροφή του.

Αγαπημένη του φράση: «Με τη βοήθεια του Θεού…»
Αριθμός Φανέλας: 77
Ήρωας: Εφραίμ

Εντός των ημερών θα δημοσιευθεί το αφιέρωμα για τον Sotoros + 1.

Ένας φίλος της ομάδας.

6 σχόλια:

nikoskap είπε...

Γεια σου φίλε και παικταρά Κυριάκο. Είσαι από τα καλύτερα παιδιά ever!

nikmak είπε...

Μπραβο!!!

bill είπε...

Μεγάλε kyr!!!Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσουμε να βλέπουμε την πλάτη σου στο γήπεδο!!!!

gelob είπε...

Παιχταρά θα βάλω sniper στο γήπεδο, να δω αν θα σταματήσεις.

silverakis είπε...

Έχει πάρει και κούπες σε 5Χ5. Μόνο που εκεί αρχηγός είμαι εγώ. Χχχχχ

dlb είπε...

gipedo xwris Sunday apla does not exist! poly kalo to afierwma! keep on!